PROGLAŠENE LIČNOSTI GODINE LISTA „ZRENJANIN” ZA 2020. GODINU

Čitaoci glasali i izabrali

U protekla dva i po meseca, otkako je počela deveta po redu akcija izbora za Ličnost godine, na adresu lista „Zrenjanin” pristiglo je 3.650 glasačkih kupona
Čitaoci su i ovog puta pokazali da vrednuju rad i zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region u potekloj godini, a zaposleni u „Zrenjaninu” su imali pune ruke posla da prebroje sve kupone.
Čitaoci su birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.

VELIKI BROJ GLASOVA U OBLASTI POLITIKE I PRIVREDE
U domenu politike za ličnost godine, sa 1.795 glasova izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Na drugom mestu je Aleksandar Starčević (412), a treći je Dragan Gudžev (257).
Zlatko Mrkšić iz „Mrkšićevih salaša” izabran je za ličnost godine u oblasti privrede sa 337 glasova. Drugi je Steva Kočalka, vlasnik „Valora” (220), a treći Slavića Materić, vlasnik Autocentra „Optima” (210).
U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Slavko Vukov sa 394 glasa, na drugom mestu je Kristina Salapura (224) a na trećem Jožef i Katica Bakoš (222).

 

NOVINARSKI I KULTURNI POSLENICI
Tanja Krunić, novinarka dopisništva Radio televizije Vojvodine u Zrenjaninu, sa 617 glasova osvojila je prvo mesto u kategoriji mediji, druga pozicija pripala je Branislavu Prokiću iz dopisništva Radio televizije Srbije (258), dok se na trećem mestu našla Ana Marinkov, novinarka „Santosa” (209).
Poznata lokalna spisateljica Biljana Dimitrijević Martinov je sa 522 glasa ličnost u oblasti kulture, druga je bibliotekarka Gradske narodne biblioteke Nataša Stoiljkovski (432), a treća je istoričarka umetnosti, kustoskinja Narodnog muzeja Olivera Skoko (312).
Senka Jankov, profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji, sa 351 glasom izabrana je za ličnost godine u prosveti. Na drugom mestu (307) je Marija Mioković, direktorka u Osnovnoj školi „Petar P. Njegoš”, dok je treću poziciju zauzela učiteljica u OŠ „Žarko Zrenjanin” Ivana Bošnjak Bošnjak (256).
U kategoriji medicine najviše glasova dobila je spec. radiolog dr Dragica Toljaga – ukupno 948. Na drugom mestu je Andrijana Santovac, glavna sestra u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” (606) i na trećem dr Aleksandar Ognjenović, specijalista opšte hirurgije (401).
U oblasti humanitarnog rada najviše podrške dobila je sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević – ukupno 645 kupona. Na drugom mestu je Udruženje „Stop kafileriji” (sada ZRAK- zrenjaninska akcija) – 421, dok je treće mesto pripalo Fejsbuk grupi „Obrok za porodicu” (398).
S. Vorkapić