PROLETER PRVI, KLEK SRBIJAŠUME TREĆI U VOJVODINI

Pioniri osvetlali obraz

Na finalnom turniru odbojkaškog prvenstva Vojvodine za pionire, tim Proletera osvojio je šampionski pehar. Zrenjaninci su u polufinalu savladali domaće Stražilovo (3:0), a u finalu su bili bolji od SK volej iz Novog Sada (3:1). U borbi za treće mesto pioniri Klek Srbijašume pobedili su Stražilovo (3:2), pa su zaslužili bronzu. Oba tima obezbedila su i plasman na državno prvenstvo koje će biti održano krajem maja.
Najbolji igrač turnira je kapiten Proletera Filip Popov, a njegovi klupski drugari Miloš Smiljanki i Dalibor Panjković su najuspešniji smečer, odnosno bloker. Danilo Ratković odbojkaš Klek Srbijašume, zaslužio je priznanje kao najbolji primač.
Za Proleter, koji trenira Darko Jančić, igrali su još: Nikola Salapura, Bojan Kurjakov, Vuk Šuvački, Bogdan Blagojević, Marko Zečar, Lazar Škoro, Nikola Dukić, Andrej Dobrovoljski, Marko Aćimov, Strahinja Kučanda, Ognjen Pejački i Nikola Kepić.
Trener Klečana je Đuro Dapčević, a osim Ratkovića, igrali su: kapiten Dušan Radovanović, Miroslav Nikolić, Aleksa Malešević, David Petrović, Miloš Mihajlović, Nikolaj Radovanović, Milorad Dapčević Aleksandar Tic, Mijhajlo Tanović, Ognjen Marković, Jovan Tomić, Uroš Popovac i Jovan Spasić.

Ž. Cvetić