Promocija romana „Arzamas“ Ivane Dimić u Narodnoj biblioteci

Prvo predstavljanje nagrađenog romana „Arzamas” Ivane Dimić, dobitinice NIN-ove nagrade za 2016. godinu, održaće se sutra, 3. februara, od 18 časova, u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu.
Organizatori promocije su Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, list „Zrenjanin i Udruženje „Našem gradu, s ljubavlju”.
Ivana Dimić (Beograd, 1957. godine) je diplomirani dramaturg, autor brojnih kratkih priča, drama, dramatizacija i TV scenarija. Prevodi sa engleskog i francuskog jezika i radi kao dramaturg u beogradskim pozorištima. Bila je pomoćnik ministra za kulturu, direktorka Drame Narodnog pozorišta u beogradu i direktora Ateljea 212. Član je Srpskog književnog društva od 2001, a od 2005. ima status istaknutog umetnika.
– Kada sam pročitao ovu knjigu prva reakcija mi je bila da od Ivane Dimić zatražim filmska prava. To je, ustvari, bila sasvim nesmotrena reakcija jer je moje oduševljenje bilo uzrokovano savršenom literaturom koju sam držao u ruci a koja, ako je već savršena, nema šta da traži u drugim umetnostima. Stvarno, ono što je Ivana napisala ne može se meriti ni sa čim drugim, čak ni sa onim što volimo u njenom stvaralaštvu. Sasvim neverovatna, dva potpuno različita literarna toka iznedrili su nešto treće, čarobno i nedokučivo u isto vreme – napisao je, pročitavši knjigu, reditelj Goran Marković.
S.V. i B.J.