PROSLAVLjENA MATURA OSNOVNE I SREDNjE ŠKOLE „9.MAJ”

Vrata škole su samo pritvorena…
Školska sala za fizičko bila je preuređena za proslavu, sa postavljenim stolovima za večeru i ozvučenjem. Unutra su, svečano obučeni, stajali maturanti sa svojim porodicama i prijateljima.
– Svi smo ovde domaći i svi smo porodica i nije potrebno izigravati neki nivo. Mislim da je naša škola specifična po tome što smo složni, što smo puni energije i emocija, tako da bih se obratila pre svega kao čovek, a ne kao dirketorka ustanove – rekla je na početku večeri dirketorka Škole „9. maj” Snežana Oluški Vlačić.
– Gledam vas od prvog dana kada ste došli kod nas, nesigurni, kada je trebalo da vas pridržimo, prihvatimo, zagrlimo. Nekada vam je naš zagrljaj prijao, ali nekada i smetao jer je možda bio prejak, ali je on pre svega značio podršku. Kada kažem da niste više deca, mislim pre svega na to da niko ovde više ne veruje u bajke, u smislu da je sve idilično, lepo i srećno. Zato hrabro koračajte u životu. Iako sada zatvaramo vrata Škole, zapravo ih samo pritvaramo i znajte da će ona za vas uvek biti otvorena, kada vam ponestane snage ili vam je potrebno malo ljubavi i razumevanja. Jako smo ponosni na vas, srećno vam bilo i živeli!
Za đaka generacije proglašen je Miroslav Simić iz Mokrina, učenik III3, koji se obrazovao za pekara. Iz svog školovanja nije mogao da izdvoji nijedan poseban momenat, već kaže da je uživao od početka do kraja, i u nastavi i u druženjima:
– Lep je osećaj biti đak generacije i veoma mi se dopada knjiga koju sam dobio kao nagradu, „Super hrana za svaki dan”, povezana je sa mojom profesijom – kaže on, a poklon pažljivo čuva, pa je tako knjigu čuvenog kuvara Džejmija Olivera odmah spakovao u torbu. Na slavlju neće moći da ostane dugo: – Ja već večeras u 11 moram da idem na posao. Radim u pekari i zadovoljan sam jer radim ono što volim – priča đak generacije.

MALI I VELIKI MATURANTI
Maturanti VIII1 su Branislav Kolompar, Gardijan Narandžić, Jovana Nikolić, Kristijan Domenik i Agron Zećiri, a njihov razredni starešina je Anja Stojšin. U odeljenju VIII2 je troje maturanata: Danijel Dani, Miša Radu i Robert Farkaš, sa starešinom Predragom Manojlovićem. Osnovnu školu u Stajićevu završio je i Dragan Bucu, čija je razredna Ivana Stanković, kao i Slobodan Caran u Čenti, kome je odeljenjski starešina bila Marija Kamidžorac Knežević.
Među srednjoškolcima maturirali su učenici II3, smera pripremač namirnica: Marina Živković iz Ečke, Jovana Atanasković iz Novog Miloševa i Valentin Mesaroš, a njihova razredna bila je Višnja Budimlija. Maturanti III1, smera elektrozavarivač su: Ljubomir Rogić iz Stajićeva, Miodrag Eremić iz Melenaca, Bojan Tatomirov iz Mokrina i Aleksandar Borbaš, kao i Milan Milić iz Bašaida, Kristijan Kadar i Nenad Bilić sa smera autolimar. Razredni starešina III1 je Snežana Ogrizović. Maturanti III2, smera bravar, odeljenjskog starešine Miroslava Brkovića jesu: Bojan Nikolić iz Lukinog Sela, Bojan Ninković iz Sečnja i Savica Ćirić iz Iđoša. U razredu III3 je petoro maturanata: Danijela Kiridžić iz Stajićeva. Ištvan Čorba i Dejana Jovanović sa smera konfekcijski šivač, kao i Miroslav Simić iz Mokrina i Milan Popov sa smera pekar. Odeljenjski starešina III3 je Ivana Milojević.

Milana Maričić
Foto: Jovan Njegović Drndak

1-miroslav simic sa razrednom ivanom milojevic i direktoricom snezanom oluski vlacic 2-anja stojsin sa svojim razredom 3-predrag manojlovic,ivana stankovic i marija kamidzorac sa svojim ucenicima 4-visnja budimlija sa drugim tri 5-ivana stankovic i dragan bucu 7-zatvorili jedno poglavlje zivota