PRVENSTVO DRŽAVE U STONOM TENISU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Zapažen uspeh  Zrenjaninaca
Zlatom su se okitili Boris Stoiljković i Nikola Kirćanski, srebrom Goran Perlić i Sanja Mijatović, a bronzama Milan Zelen i Nenad Krbavac
U nedelju se u zrenjaninskoj hali sportova Medison, na pojedinačnom prvenstvu države u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom okupilo 70 takmičara iz 12 klubova. Takmičenje je uz pokroviteljstvo Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije organizovao klub STKI K2 iz Zrenjanina, a pomogli su Udruženje paraplegičara Banata, STK Banat i lokalna samouprava. Prvenstvo je otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
Stonoteniseri kluba domaćina opravdali su epitet jednog od najjačih kolektiva klubova u Srbiji – osvojili su šest medalja, po dve zlatne, srebrne i bronzane. Zlatom su se okitili Boris Stoiljković i Nikola Kirćanski, srebrom Goran Perlić i Sanja Mijatović, a bronzama Milan Zelen i Nenad Krbavac.
– Udruženje paraplegičara Banata ima mnogo uspešnih sportista koji se bave streljaštvom, stonim tenisom, atletikom. Ovom prilikom pozivam osobe sa invaliditetom da nam se pridruže, da počnu da treniraju sport koji vole, a ako budu vredni i uporni, i oni će biti u situaciji da osvajaju medalje – rekao je predsednik Udruženja paraplegičara Banata Nenad Krbavac.
On kaže da stoni tenis spada u najuspešnije paraolimpijske sportove u Srbiji i dodaje da su na prvenstvu u Zrenjaninu učestvovali aktuelni osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja – Mitar Palikuća, Borislava Perić Ranković i Nada Matić.

M. MALBAŠKI