PRVI TURNIRI NAKON PRINUDNE PAUZE: Pehari za zrenjaninske tenisere

Teniseri TK „Galeb 1890“ Zoran Ludoški i Dunja Kulpinac u svojim kategorijama bili su vicešampioni prvih turnira iz serije „TSS Tour“, koje organizuje nacionalni teniski savez (TSS) uz podršku prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Zoran Ludoški je bio drugi na takmičenju A kategorije za dečake do 16 godina koji je održan od 31. maja do 4. juna na terenima TK „Đukić“ u Beogradu. U finalu ga je pobedio prvi nosilac, godinu dana stariji beogradski teniser Nikola Jovanović, rezultatom 2:1 (6:1,1:6,10:1).

Petnaestogodišnji član TK „Galeb“ bio je deveti favorit takmičenja, a trenutno se nalazi na 12. mestu u Srbiji za dečake do 16 godina.

Dunja Kulpinac je osvojila drugo mesto na turniru A kategorije za devojčice do 12 godina, koji je održan u somborskom TK „ŽAK“ od 1. do 4. juna.

Dunja je bila postavljena za četvrtog nosioca turnira, a u finalu je izgubila od beogradske teniserke Gale Ivanović, prvog nosioca. Dunja Kulpinac je osma na rang listi TSS-a za devojčice do 12 godina.

Na istom turniru u konkurenciji dečaka nastupio je i Vanja Nikolić, koji je stigao do četvrtfinala. Vanja je na prvom mestu među teniserima do 12 godina TSS-a.

M.M.

foto: www.maliigraci.rs