„PUPINOVCI” U UHTI: Otputovali na stručnu praksu u Rusiju

Četrnaestoro studenata prve generacije studijskog programa industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, po programu stručne prakse, boraviće u Ruskoj republici Komi na Državnom tehničkom Univerzitetu Uhta od 15. do 28. maja. To je druga grupa studenata koja će stručnu praksu obavljati u Uhti, s obzirom na to da je 11 studenata, iz ove generacije, prošle godine već boravilo u Rusiji.

Grad Uhta predstavlja sedište ruske naftne industrije, a njihov Univerzitet je jedan od najprestižnijih svetskih fakulteta u oblasti nafte i gasa, koji školuje kadar za svetske gigantske korporacije u ovoj oblasti: „Gasprom njeft“ „Lukoil“ i druge.

Grupu studenata i ove godine vodi prof. dr Zvonimir Bošković, a planirano je da njihov boravak traje dve nedelje. Posetu je omogućio NIS „Gasprom njeft“ i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina, u cilju uspostavljanja osnove za kvalitetnije i potpunije obrazovanje budućih inženjera koji će nakon studija imati izvesniju budućnost za rad u struci.

Stručna praksa predstavlja nastavak uspešne saradanje NIS „Gasprom njefta“ i Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” na obostrano zadovoljstvo – kaže dr Dijana Karović, prodekanka za nastavu.

M.B.