PUTARI POPRAVLJAJU SAOBRAĆAJNICE NA TRI LOKACIJE U GRADU

Pri kraju rekonstrukcija „Mužljanske krivine”

U toku su završni radovi na rekonstrukciji Barske ulice, tako da će ova saobraćajnica proraditi i pre prvog septembra, kada je prvobitno najavljeno. Kako je navedeno na sajtu gradske uprave, završeno je asfaltiranje cele deonice duge 800 metara, postavljena je horizontalna saobraćajna signalizacija, a celom dužinom izgrađen je novi trotoar i popločan behatonom.
Saobraćaj se nesmetano odvija od ulice Franje Kluza do raskrsnice Mostarske i Radnoti Mikloša, a očekuje se da se uskoro pusti u saobraćaj i deo Barske ulice – od Prilepskog reda do Franje Kluza. Na tom delu je uz trotoar postavljena i zaštitna ograda. Inače, rekonstrukcija Barske ulice bila je najavljena za novembar prošle godine, međutim radovi su počeli šest meseci kasnije, u maju 2018. Obnavljanje ove saobraćajnice poznate kao „Mužljanska krivina” pozdravili su i predstavnici inicijative za izgradnju biciklističke staze Peskara, koji međutim ističu da je šteta što u ovom potezu nije izgrađena i biciklistička staza, jer se ovuda kreću bicikli, motori, automobili, konjske zaprege, traktori, gradski autobusi i teretni kamioni.

1 MUZLJANSKA KRIVINA
Postavljen je i novi asfalt u dužini od jednog kilometra na putu Zrenjanin – Elemir, zbog čega je nakratko bio prekinut saobraćaj na ovoj trasi. Obnavljanje ovog puta biće značajno i za radnike preduzeća „Fulgar” i „Gece” u industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir”, koji svakodnevno saobraćaju tuda. U pomenutoj radnoj zoni trenutno se grade ili proširuju tri proizvodna pogona, a zemljište je kupilo i preduzeće „MPZ Agrar”, koje je u sastavu Industrije mesa „Matijević”.
Ovih dana radovi se odvijaju i u mesnim zajednicama „Žarko Zrenjanin” i „Dositej Obradović”. Zbog izgradnje atmosferske kanalizacije, zatvorena je za saobraćaj Bosanska ulica, i to od ulice Žarka Zrenjanina do Melenačke. Nakon postavljanja kanalizacije, ulica će celom dužinom dobiti novu asfaltnu podlogu. Sanacija oštećenog kolovoza izvedena je i u prometnoj ulici Dr Laze Kostića.

1 Trotoar sa ogradom
M. M.