RADNIČKi ZRENjANIN VEĆ IGRA KONTROLNE MEČEVE

Nović ima plan za uspeh
Nakon sedam dana priprema i treninga koji su se održavali dva puta dnevno, Radnički Zrenjanin je prvu utakmicu imao na svom stadionu. Igrale su dve postave, „crveni” protiv „žutih”. Trener Darko Nović je sastavio ekipe podjednake snage. Na kraju se samo Robert Bakoš, igrač „žutih”, upisao u strelce. Bilo je dosta prilika, a trenera Novića raduje što su se fudbaleri solidno kretali na terenu, jer je to veoma bitno za ovaj deo priprema.
– Sva mesta u timu popunili smo igračima koji mogu da iznesu obaveze u Srpskoj ligi. Ipak, spisak pojačanja još nije zaključen jer smo spremni da angažujemo kvalitetnog igrača, a da pritom ne gomilamo fudbalere na jednoj poziciji – kaže Nović.
Na konstataciju da je odbrana dodatno ojačana dolaskom štopera Petra Bogdanovića, trener Zrenjaninaca kaže da je ta linija vrlo dobra i da ima mogućnost kombinovanja fudbalera. Trenutno mu je pažnja usmerena na mlađe igrače.
– Bio bih najsrećniji kada bih imao bonus igrača koji može da odigra celu utakmicu na visokom nivou. Imamo dovoljno takvih igrača, a na njima je da se dokažu – zaključuje Nović.
Do sada su Radnički pojačali Aleksandar Čigoja, Nikola Krstinić, golman Nemanja Radović, Petar Bogdanović i povratnik iz Francuske David Marinković. Marinković je već igrao u Srpskoj ligi pre dve sezone kada je bio igrač Banata.
– Prošle godine nastupao sam u petoj ligi Francuske za AFC Blois. Zaželeo sam se Srbije, ovde se najlepše osećam. Dopada mi se ambicija koju ima Radnički, odnosno želja da se plasira u Prvu ligu. Posebno mi se sviđa rad trenera Novića i mislim da mogu da se uklopim u njegov stil igre – kaže Marinković.
Radnički je zakazao kontrolne mečeve koje će odigrati u letnjim pripremama. Najpre su igrali sa BSK-om u Borči (13. jul), a potom su rivali Begej iz Žitišta (17. jul), Polet iz Nakova (20. jul), Borac iz Sakula (27. jul), Mladost iz Bačkog Jarka (30. jul), ČSK iz Čelareva (3. avgust) i Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva (7. avgust).

N. M.