RADOVI NA PRETPOSLEDNЈOJ FAZI OBILAZNICE STOJE, NADLEŽNI OBJAŠNJAVAJU:

Čeka se oprema iz inostranstva

Šest godina od kada je Grad poduzeo prve aktivnosti oko izmeštanja dalekovoda koji su se našli na trasi buduće obilaznice, ovi objekti i dalje onemogućavaju završetak treće faze puta oko grada. Ona je duga 3,7 kilometara i trebalo bi da se pruža od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja. Kako su gradski čelnici najavili polovinom septembra, radovi oko dalekovoda će početi čim stigne oprema iz inostranstva. Međutim, ovi objekti neće biti izmešteni već je planirano drugo rešenje.
Da su se obistinila očekivanja zamenika gradonačelnika Saše Santovca od juna ove godine, dislociranje dalekovoda počelo bi do jula i do sada bi bilo gotovo. Ipak, na ovaj lokaciji u zoni Prvomajske ulice kod novog mosta preko Begeja ni danas nema radnika. Upravo tu su 18. septembra održali sastanak predstavnici Grada i novosadskog preduzeća „Energotehnika Južna Bačka” kojem je poveren posao oko dalekovoda.
– Početak radova očekuje se u najskorije vreme, odmah po prispeću opreme i materijala iz inostranstva – navedeno je tada na sajtu Grada.
Sa „Energotehnikom Južna Bačka” Grad je 29. juna ove godine zaključio ugovor za radove koji se tiču „ukrštanja obilaznog puta oko Zrenjanina sa postojećim dalekovodima”. Prema podacima iz dokumentacije ove javne nabavke, planirana je adaptacija jednog dalekovoda, zatim izgradnja pojedinačnog stuba sa zamenom nadzemnih provodnika za još dva dalekovoda. Vrednost ugovora je 50,8 miliona dinara sa PDV-om.
Podizvođač će biti beogradska firma „Elmod inženjering” koja će obaviti oko 27 odsto radova – deo elektromontažnih i građevinskih.
Što se tiče treće faze obilaznice, po rešavanju pitanja dalekovoda sledi izgradnja još 400 metara puta sa kružnom raskrsnicom (kod Prvomajske ulice), zatim završetak iskopa putnih jarkova i asfaltni radovi, navodi investitor JP Putevi Srbije. U planu su i završne zanatske aktivnosti na mostu, uređenje bankine i obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
– Tokom ove građevinske sezone završeni su most i izmeštanje trase vodovodne mreže sa zaštitom fekalne kanalizacije. Takođe, postavljeno je javno osvetljenje, urađena zaštita TT kablova i gasovoda, postavljena je signalizacija za obeležavanje plovnog puta – navode za naš list u Putevima Srbije.
Četvrta faza zrenjaninske obilaznice, prema informajama sa sajta Grada, obuhvata trasu od Temišvarskog druma do industrijske zone „Jugoistok”. Na tom delu je predviđena kružna raskrsnica na Lazarevačkom drumu, nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin–Pančevo i propust preko Aleksandrovačkog kanala.
Za ovu deonicu je urađena eksproprijacija i obezbeđeni su lokacijski uslovi, saopšteno je 18. septembra na gradskom sajtu. Iz „Puteva Srbije” navode da je Grad Zrenjanin pripremio projektno-tehničku dokumentaciju za poslednju deonicu obilaznice. Ističu da je projekat trenutno na reviziji u Republičkoj revizionoj komisiji, nakon čega se može raspisati javna nabavka za obavljanje radova.
Izgradnja obilaznice oko Zrenjanina od 14,5 km traje tri decenije.Milana Maričić

  • PROPALA DOZVOLA, PA KRENULI ISPOČETKA
    Ugovor o trećoj fazi izgradnje zrenjaninske obilaznice JP „Putevi Srbije” kao investitor zaključili su 15. oktobra 2018. sa novobeogradskom firmom „Energoprojekt niskogradnja” i lazarevačkom „Bauvezen”. Posao u vrednosti od 350,6 miliona dinara (bez PDV-a) trebalo je završiti do oktobra 2019. Međutim tada „Energoprojekt” i „Bauvezen” dobijaju odobrenje od investitora da produže rok jer su radove morali da obustave zbog mreže dalekovoda. Inače, još 2015. tadašnja Direkcija za izgradnju grada potpisala je ugovor sa Elektromrežom Srbije, čim se obavezala da izmesti dalekovode, kako je za naš list potvrdio Goran Kravarušić, rukovodilac JP za urbanizam – nekadašnje Direkcije.
    – Ogranak EMS-a „Elektroistok” radio je projektnu dokumentaciju za izmeštanje dalekovoda. Sve je bilo urađeno, ishodovali smo građevinsku dozvolu, a u Pokrajini je ugovor prošao i revizionu komisiju. Međutim, novčanih sredstava za taj posao nije bilo, a nakon dve godine ta dozvola je istekla – naveo je Kravarušić, objasnivši da je zbog toga 2020. godine Grad ponovo potpisao ugovor sa „Elektroistokom” za izradu projekta i da su krenuli sve ispočetka.

Milana Maričić