ROTARI KLUB NABAVIO OPREMU ZA DEČJE ODELJENJE

Organizovali koloniju i prodaju slika

Službi pedijatrije Opšte bolnice članovi Rotari kluba Zrenjanin u utorak, 25. decembra, uručili su donaciju – dva suva pulta za povijanje beba, dva kompjutera sa svom opremom i štampačima, a u januaru će biti doniran i jedan mokri pult.
Svake godine Rotari klub organizuje slikarsku koloniju i od novca prikupljenog od prodaje tih slika finansira neku akciju. Ove godine je izbor pao na Odeljenje pedijatrije, saopštio je Fjodor Ćirić, predsednik zrenjaninskog Rotari kluba.
– Slikarska kolonija je održana u septembru, kada smo okupili šest akademskih slikara koji su za tri dana uradili 12 slika i 20 grafika koje su uspešno prodate na humanitarnoj proslavi povodom 20 godina od osnivanja zrenjaninskog Rotari kluba. Takođe, naša članica Gorjana Ponjević Balani darovaće vrtiću Pedijatrije mini dečju kuglanu i jednu drvenu jelku za kićenje. U svemu nam je pomogao i dr Tomislav Stevanović, dugogodišnji prijatelj Rotari kluba, koji je bio jedan od glavnih inicijatora da ovo organizujemo – kazao je Ćirić.
M. M.

Opširnije u štampanom izdanju