RVANjE PRVA LIGA – JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA LIGE

Ubedljivi šampioni
Rvači Proletera su i u Kanjiži brzo završili posao – savladali su sa 6:2 domaći tim koji je jedan od tri sigurna učesnika plej ofa. U sastavu Zrenjaninaca bio je Davor Štefanek, ali je izostao Viktor Nemeš.
– Sve borbe su bile kratke i efektne. Kristijan Fris, Davor Štefanek, Mate Nemeš, Valentin Čabi, Petar Balo i Nikolai Dobrev ubedljivo su bili bolji od rivala. Poraženi su samo Sebastijan Kolompar u najlakšoj i Miroslav Krenjicki u najtežoj kategoriji. Zanimljivost je što je za Proleter debitovao talentovani Bugarin Nikolai Dobrev, koji je nastupio u kategoriji do 98 kilograma. On je registrovan za naš klub neposredno pred početak ovogodišnje lige i koji bi trebao da nam bude pojačanje na duže staze – istakao je trener Vojislav Trajković.
Kolo pre kraja Proleter je ubedljivo prvi bez poraza. Ovog vikenda, u nedelju u 18 sati u Kristalnoj dvorani, u poslednjem kolu Zrenjaninci dočekuju valjevski Metalac, koji je praktično već ispao iz najvišeg ranga.
U našem gradu su proteklog vikenda održana i po tri prvenstvena kola Druge i Treće lige Srbije. U Drugoj ligi Omladinac iz Botoša je bez borbe dobio susret protiv beogradske Crvene zvezde, a potom izgubio od Tenta iz Obrenovca (3:5) i od ekipe Soko iz Sombora (0:8).

DVA ZLATA, TRI SREBRA
Dečaci Proletera i botoškog Omladinca osvojili su dva zlata i tri srebra na međunarodnom turniru u Molu. Zlatom su se okitili Andrej Velisavljev (Omladinac) i Branislav Đukić (Proleter), dok su se za srebro izborili Nikola Halas (Omladinac), kao i Stevan Kojić i Branislav Ludoški (Proleter). Za najboljeg pojedinca turnira proglašen je Botošanin Andrej Velisavljev.
G. Novaković