SAJAM ZAPOŠLJAVANJA ŽITIŠTE: Za 13 poslodavaca – 276 radnika

Treći Sajam zapošljavanja u Žitištu otvoren je danas u Domu kulture. Organizovan je u saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Zrenjanin i Opštine Žitište. Poslodavcima i onima koji su tražili posao obratili su se Jelena Travar Miljević, predsednica lokalnog saveta za zapošljavanje, Mitar Vučurević, predsednik Opštine Žitište i mr Tatjana Mijatović, direktorka Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Otvaranju Sajma prisustvovala je i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.

U Domu kulture predstavilo se 13 poslodavaca. Njima su potrebni radnici za 276 radnih mesta.

Kompanijama koje su učestvovale na Sajmu potrebni su radnici različitih zanimanja – u proizvodnji, mesari, zatim trgovci, pekari, vozači, šivači, kuvari, konobari, točioci goriva, elektrotehničari, elektroinstalateri, bravari, grafičariNajviše radnika je potrebno Drekslmajeru” i Premijum čikenu”. Među poslodavcima su i BB Trejd, M.B.S. – Cetex” doo, Čestereg, Sitoprint” Žitište, Van Drunen farms Evropa”, Banatsko Karađorđevo, Mrkšićevi salaši” Novi Itebej i drugi.

U ovoj srednjobanatskoj opštini ima 1.600 nezaposlenih. Sa prethodna dva sajma, posao je dobilo 60 odsto nezaposlenih.

Opština Žitište nastoji da privuče što više investitora i da stanovnici naše komune nađu posao. Ono što me u ovom trenutku najviše brine jeste odlazak većeg broja stanovnika, posebno iz seoskih sredina, na rad van granica naše zemlje – rekao je Vučurević.

Nezaposleni su imali priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju im svoju radnu biografiju, a takođe i da dobiju sve informacije u vezi sa aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja.

M.B.

Foto galerija: J. D. Njegović