SANIRANA HAVARIJA U TRŽNOM CENTRU „BAGLJAŠ”

Lokali ponovo otvoreni

Veliki problem dela lokala u tržnom centru „Bagljaš” rešen je postavljanjem nove sekundarne instalacije. Radovi se privode kraju, a preostaje još vraćanje prostora u prvobitno stanje.
Kako je za RTV „Santos” rekla Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović”, rešenje je konačno postignuto. Svi vlasnici i zakupci lokala međusobno su se dogovorili da urade novu vodovodnu mrežu, svima su ugrađeni novi merači vode i šahtovi.
– Oni su izmešteni iz lokala, tako da sada, ukoliko dođe do nekih kvarova, JKP „Vodovod i kanalizacija” može lako da priđe i sanira ih. Bila je potrebna saglasnost svih vlasnika i zakupaca lokala kako bi se krenulo sa radovima, a sve je urađeno uz tehničke uslove koje je izdalo JKP „Vodovod i kanalizacija” koje je i nadgledalo radove. Mislimo da je ovo jedno veliko rešenje za duži vremenski period – navela je Marija Janković.
Ovaj problem je trajao nekoliko godina. Prilikom izgradnje Tržnog centra, sekundarna instalacija prošla je kroz sve lokale, a prvi problemi nastali su zbog dotrajalosti vodovodne mreže.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju