SKUPŠTINA UNIJE UČENIČKIH PARLAMENATA: Izbor novog rukovodstva

Danas je u baroknoj sali gradske kuće održan redovan sastanak i Skupština učeničkih parlamenata na kojoj je izabrano novo rukovodstvo. Za predsednicu je izabrana učenica Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ Nevena Stojanović, prvi potpredsednik je Milan Lučić, druga podpredsednica je Teodora Burić, dok će funkciju sekretara obavljati Jovana Turinski. Skupštini je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i članovi Kancelarije za mlade, čiji je deo Unija učeničkih parlamenata.

Novoizabrana predsednica Unije parlamenata svih srednjih škola grada Zrenjanina iznela je svoje planove za dalji rad.

– Uglavnom ću gledati da poboljšam volonterizam u našem Gardu i da podstaknem mlade na društveno koristan rad. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje. Održavaću redovne sastanke i biti svima dostupna za predloge i sugestije i radiću na poboljšanju uslova života mladih – istakla je Nevena Stojanović.

Parlament_020

Podršku mladima i radu Kancelarije daje grad Zrenjanin.

– Lokalna samouprava neguje dobru saradnju sa Kancelarijom za mlade i Unijom učeničkih parlamenata. Do kraja godine bi trebalo da bude usvojen Lokalni akcioni plan za mlade u sklopu kojeg je uvršten i deo omladinske politike, koji je važan dokument koji će u buduće određivati korake razvoja i unapređenje položaja mladih u našem gradu – naveo je Simo Salapura.

M.Ml.

Parlament_027

Parlament_017