Snoviđenje babe Roske o „fabrici vode“

Piše: Dalibor Bubnjević

Biti glavni i odgovorni urednik, nije nimalo lako! Potrebno je sagledati sadašnjost i još preciznije predvideti budućnost. Analiza društvene zbilje nije veliki izazov, naročito nakon decenijskog staža.
Međutim, problem nastaje u vezi sa projekcijom događaja koji nas očekuju. To me je oduvek brinulo, jer vremena su se drastično promenila. Više ništa nije kao što je nekad bilo. Stranka koja samostalno može da formira vlast, ne oglašava se. Svi su u strahu! Nikom ništa nije jasno.
U takvim okolnostima nije lako upravljati novinama. U spiritualnom političkom okruženju odlučio sam da se obratim nekom ko uspostavlja vezu sa nebeskim carstvom. Na žalost, moja bliska rođaka je otišla u mirovinu, pa sam morao da se obratim baba Roski. Ona tvrdi da joj njen pokojni otac sve prenosi, tj. saopštava našu buduću zbilju.
U nedostatku racionalnih argumenata, otišao sam kod Roske. Očekivao sam da mi gleda u šolju ili, pak, baci karte. No, ukorila me je, rekla da sam retrogradan i da moram prihvatiti evropske vrednosti. Odjednom se ispred mene stvorila kugla! Odmah je počela da dela i ukazala mi da od 21. avgusta u Zrenjaninu ništa neće biti isto?! Rekla mi je da izbegavam „fabriku vode“, jer ih čekaju (ne)prijatna iskustva sa pravdom. Takođe, u magnovenju mi je napomenula da je pravo vreme da promenim stranu!
Dragi čitaoci, šta da radim? Ništa mi nije jasno…