SPORTSKA OLIMPIJADA ŠKOLSKE OMLADINE VOJVODINE: 530 učesnika iz Srednjobanatskog okruga

Osma Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) održaće se od 17. do 20. maja u Novom Sadu. Srednjobanatski okrug će predstavljati 530 sportista, od čega je iz Zrenjanina oko 500 učenika. Đaci osnovnih i srednjih škola takmičiće se u 14 sportskih disciplina (atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici), a za kvalifikacije na ovom takmičenju morali su da ispune određene uslove.

sport (3)

Danas su na konferenciji za novinare učesnicima poželeli sreću i uspeh na takmičenju gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pomoćnik gradonačelnika za sport, omladinu i turizam Simo Salapura, sekretar Saveza za školski sport Zrenjanina Jovan Lekić i direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković.

– Školski i univerzitetski sport je na osnovu novog Zakona o sportu podignut na viši nivo i pridavaće mu se veći značaj. Podrška jedinica lokalnih samouprava za ovakve manifestacije neće izostati. Grad Zrenjanin je obezbedio 1000 majica za sve učesnike Olimpijade. Nadam se uspehu naših učesnika i velikom broju nagrada i medalja – izjavio je Salapura.

sport (1)

Više detalja o takmičenju, učesnicima i uslovima u kojima su se učenici pripremali izneo je sekretar Saveza za školski sport.

– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim gradu Zrenjaninu na podršci. U sport se dosta ulaže i pozitivni rezultati se vide. Svi potrebni uslovi za pripreme su bili obezbeđeni, a mi se nadamo novim uspesima zrenjaninskih školaraca i sportista – rekao je Lekić.

sport (4)

Gradonačelnik Čedomir Janjić takođe je pozeleo uspeh mladim sportistima, podsetio da je Zrenjanin dva puta bio domaćin školske olimpijade i najavio da će se naš grad kandidovati da 2022. da ponovo ugosti đake sportiste.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak