SPREČAVANJE NASILJA PREMA ŽENAMA: Saradnja Grada i Sportskog saveza

Povodom 10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava i poslednjeg dana globalne kampanje „16 dana aktivizma u borbi za sprečavanje nasilja prema ženama”, članovi Radne grupe za prevenciju nasilja Grada Zrenjanina, Ženske odborničke mreže i Saveta za rodnu ravnopravnost održali su juče redovnu sednicu.
Na ovom skupu potpisan je i Protokol o saradnji za sprečavanje nasilja prema ženama između Grada i Sportskog saveza. Dokument su potpisali Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza.

Radišić je podsetio da se lokalna samouprava pre više od 11 godina aktivno uključila u rešavanje tog problema, da je 2014. godine uspostavljena međusektorska saradnja, kao i da je rezultat uspešnog rada doveo do toga da je 2017. godine, po „Zrenjaninskom modelu” usvojen zakon.
Zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica podsetila je na aktivnosti sporovedene tokom ove godine i ukazala na važnost da se celokupno društvo ujedini protiv nasilja i to ne samo prema ženama.