SREDNJOŠKOLSKE KLUPE NAPUSTILA JOŠ JEDNA GENERACIJA ELEKTROTEHNIČKE I GRAĐEVINSKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Snove i želje pretvorite u ciljeve, zadatke i akcije

Znati nije dovoljno, mora se primeniti, hteti nije dovoljno, mora se uraditi. Ovom porukom slavnog nemačkog pisca Getea, koja se odnosi na današnje mlade koji žive savremenim tempom, obratila se odlazećoj generaciji maturanata 2014/2018. direktorka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla” dr Marija Servo.
Srednjoškolske klupe ove godine napustilo je 137 učenika, od kojih su 37 odlični. Pored diploma uručena im je knjiga Džona o Nila „Nenadmašni genije – život Nikole Tesle”, sa namerom da im on bude putokaz u budućoj naučnoj karijeri.
Velikom salom Kulturnog centra 21. juna prodefilovalo je osam maturantskih odeljenja u pratnji svojih odeljenskih starešina.
Odeljenje III5 završili su elektromehaničari za rashladne i termičke uređaje – elektroinstalateri čija je podrška bio razredni starešina Borko Ivetić. Još jedno odeljenje istog profila, elektromehaničari za rashladne i termičke uređaje III7m izvela je razredna Gabrijela Tovizi. Saša Kirćanski bila je odeljenski starešina još jednoj generaciji elektrotehničara energetike, IV1.
Odeljenje IV2 u dnevnicima će ostati zabeleženo kao smer elektrotehničar automatike, a kroz četiri godine školovanja vodila ih je razredna Sonja Molkuc.
Oni koji su već krenuli putem informacionih tehnologija su učenici IV3, elektrotehničari računara, o kojima je roditeljski brinula Aleksandra Mažić.
Nataša Bjelogrlić preuzela je od svoje koleginice Aleksandre Čavić odeljenje IV4 i na put uspešno izvela generaciju elektrotehničara elektronike. Nastavu na mađarskom jeziku slušali su učenici odeljenja IV5m koji su takođe stekli zvanje elektrotehničara elektronike, a pratio ih je odeljenski starešina Zoltan Melegi.
Jedino odeljenje koje je iškolovalo mlade arhitektonske tehničare, koji jednog dana možda postanu slavne arhitekte ili građevinci je ogledno IV6 kome je veliku podršku pružao razredni starešina Zlatko Radovanović.
Program u Kulturnom centru vodile su učenice Milana Kosirović i Teodora Rakić, a Emilija Gut otpevala je pesmu na mađarskom jeziku. Alisa Pljakić, učenica IV6 odrecitovala je pesmu Sare Knežević „To sam ja” uz gitarsku pratnju Mine Stojanov, učenice III8. Zrenjaninski kamerni hor otpevao je pesmu „Gaudeamus igitur” koja simbolizuje rastanak sa srednjom školom i uplovljavanje u akademske vode.

  • MILOŠ PANIĆ – ĐAK GENERACIJE
    Elektrotehničaru računara Milošu Paniću, učeniku IV3 odeljenja, pripala je i najlaskavija tutula koja je potvrda njegovog četvorogodišnjeg rada i uspeha – đak generacije.
    – Nakon što sam stekao zvanje elektrotehničara računara planiram da upišem Fakultet tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu. Za smer se još nisam odlučio, a želja mi je da jednog dana postanem programer i da otvorim svoju firmu.
    Svim kolegama, budućim studentima – brucošima želim uspeh na prijemnom ispitu kao i upis na željene fakultete, ali i sve najbolje u daljem životu – poručio je Miloš Panić.

 

  • TESLINI VUKOVCI:
    Vukova diploma je najznačajnije priznanje za svakog đaka, a Teslinih vukovaca je u ovoj generaciji četvoro: Slađana Borčić, Miloš Panić i Mihailo Ugrenović, svi iz IV3. Četvrti nosilac Vukove diplome je Đorđe Erkić iz odeljenja IV4.

Miroslava Malbaški

Foto: Foto studio „Fleš”

01- Odeljenje III5 i odeljenski staresina Borko Ivetic
III 5
02- Odeljenje III7m i odeljenski staresina Gabrijela Tovizi
III 7 m
03- Odeljenje IV1 i odeljenski staresina Sasa Kircanski
IV 1
04 - Odeljenje IV2 i odeljenski staresina Sonja Molkuc
IV 2
05-Odeljenje IV3 i odeljenski staresina Aleksandra Mazic
IV 3
06 - Odeljenje IV4 i odeljenske staresine Natasa Bjelogrlic i Aleksandra Cavic
IV 4
07- Odeljenje IV5m i odeljenski staresina Zoltan Melegi
IV 5 m
08 - Odljenje IV6 i odeljenski staresina Zlatko Radovanovic
IV 6