Stadion „Proletera“ dobija ime po našoj najboljoj atletičarki?

Elektronski mediji preneli su sinoć vest da će se zrenjaninski Gradski stadion u Karađorđevom parku ubuduće zvati po najboljoj zrenjaninskoj atletičarki Ivani Španović. Ovu vest je za „Zrenjanin“ potvrdila i Vesna Španović, Ivanina majka.

– Juče sam videla vest na internetu i zvala Ivanu, a ona mi je rekla da je već čula od Slobodana Brankovića, sekretara Atletskog saveza Srbije – ispričala je Ivanina mama.

I sama Ivana je podelila svoju radost sa projateljima na „Fejsbuku“.

– Nebrojano puta sam rekla koliko volim svoju zemlju za koju se takmičim i borim. Neopisiva je sreća imati sve vas kao podršku u toj mojoj borbi. Kada me dočeka vest poput ove, ostajem bez reči. Tih 18 godina života u rodnom Zrenjaninu, gradu sporta, zdravoj okolini, u krugu porodice, prijatelja i mog drugog oca, Janija Hajdua, uticale su umnogome da danas budem ono što jesam. Konačno, dočekasmo da taj isti grad dobije atletski stadion! Nestvarno, zaista. Još nestvarnija je činjenica da će se zvati po meni. Moja sreća je neopisiva! Jedva čekam da se posle toliko godina opet takmičim na mestu gde sam napravila prve atletske korake. Bravo – napisala je Ivana na svom profilu.

Do objavljivanja ove vesti nismo dobili zvaničnu potvrdu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, koji je juče imao sastanak sa sekretarom ASS Slobodanom Brankovićem.