STONOTENISERI BANATA BILI SU SJANI NA TURNIRU U SUBOTICI

Podvig kapitena raskrčio put do trona

Memorijal „Vilim Harangozo“, koji je ove godine održan u Subotici 44. put, okupio je najbolje stonotenisere koji igraju u domaćim timovima, ali i one koji brane boje inostranih klubova. U veoma jakoj konkurenciji potvrđena je dominacija zrenjaninskog Banata.
Titulu je osvojio Marko Petkov koji je u finalu pobedio timskog druga Marka Popovića (4:0), a interesantno je da su obojica do finala došla posle kvalifikacija. Treće mesto podelili su Ilija Majstorović (koji je u polufinalu poražen od Petkova rezultatom 1:4) i Dimitrije Levajac (koji je u borbi za finale izgubio od Popovića sa 2:4). Treba istaći da je kapiten Banata Ilija Majstorović u četvrtfinalu bio bolji od Aleksandra Karakaševića (4:3) i to je prvi put da je zrenjaninski stonoteniser savladao iskusnog reprezentativca i internacionalca otkako se sastaje sa njim.
– Drago mi je što smo uspeli da osvojimo sva četiri prva mesta na ovom prestižnom i jakom takmičenju, kao i što smo medalje i pobednički pehar doneli u Zrenjanin. Podvig je napravio Ilija u četvrtfinalu, a tako je i nama raskrčio put ka potpunom trijumfu. Zadovoljan sam učinkom svih igrača Banata, igrali su sjajno – ponosan je pobednik Memorijala Marko Petkov koji je ove godine igrač i trener Banata.

Ž. Cvetić

  • TRIJUMF KADETA U ČELAREVU
    Na finalnom turniru prvenstva Vojvodine u Čelarevu titulu u ekipnoj konkurenciji osvojili su kadeti Banata. Dečaci koje trenira Žarko Zakić su u polufinalu bili bolji od Novog Sada (3:1) a u finalu od Vršca (3:1). Za Banat su igrali Bodan Ilić, Filip Šubonji, Filip Mojsin i Vanja Ignjatov.
    – Svi su bili odlični i pokazali su koliko su napredovali. Ako budu uporni i vredni, jednoga dana obezbediće mesto među najboljim stonoteniserima u Srbiji – istakao je Žarko Zakić.