STRAVA U ŽITIŠTU – Ljubomora uzrok pokolja

Siniša Zlatić (38) iz Žitišta u noći između petka i subote, sat i po nakon ponoći, ubio je doskorašnju suprugu Dijanu (30), a od rafala iz automatske puške s kojom je došao u kafić „Makijato“ , smrtno je stradao Dajanin prijatelj Steva Jojić(40) i još tri gosta lokala koji svi u ovom mestu poznaju i po starom imenu „Art“ – Jovana Popović (20), Vladimir Kosović (34) i Vladimir Mijatović (40). Zbog ugla iz koga je ubica pucao, a usled rikošeta, najmanje 20 gostiju je povređeno, od čega je šestoro njih sa teškim telesnim povredama preneto na lečenje u Beograd i Novi Sad, dok ih je osam operisano u zrenjaninskoj bolnici, od ukupno 14 koji su ovde zadržani na lečenju.
Bivšu suprugu sa kojom ima osmogodišnjeg sina, Siniša Zlatić u bašti kafea „Makijato“ video je možda pola sata pre zločina. Revoltiran što je u društvu Žitištanina Steve Jojića koji radi u inostranstvu, samo je oposovao i uz pretnju da će je ubiti otrčao nekud po oružje. Niko, na žalost, nije ozbiljno shvatio njegovu pretnju. Kada se vratio probio se iza šanka, na metar dva od svojih žrtava i započeo krvavi pir. U sumanutom divljanju, a nakon dva rafala, zaustavili su ga sugrađani Milan Majkić i Isidor Sučević. U rvanju sa njima oružje mu je ispalo i on se dao bekstvo ali ga je vrlo brzo policija stigla i on se predao.

02 kuca ubice cuva policija 20160702 03 tragovi krvi  na sve strane kafe makijato 20160702 04 spomenik rokiju 05  prekinut pile fest 20160702 zitiste 06 spomenik rokiju 07 odeljenje intenzivne nege bez izjava za stampu 20160702