STRELCI SJAJNI NA PRVENSTVU SRBIJE

GROZDANOV KOMPLETIRAO TITULE

Na šampionatu države koji je od 17. do 19. septembra održano u Trsteniku strelci SD Bečkerek 1825 opravdali su renome i titule osvojene na Pokrajinskom prvenstvu. U disciplini vojnička puška 20 metaka ležeći stav Dragan Grozdanov je „upucao” 187 krugova. Osvojio je zlato i tako kompletirao titule u svim disciplinama (vojnička, poluautomatska i vazdušna puška). Osim toga, on je najsjajnije odličje zaslužio i u veteranskoj konkurenciji, a ujedno je postavio i novi rekord u toj kategoriji. Grozdanov je, inače, dugogodišnji uspešan takmičar i profesionalni trener u zrenjaninskom klubu te njegov rezultat nije iznenađenje.


U gađanju poluautomatskom puškom, ekipa Bečkereka u sastavu Tibi Čisar, Mateja Rackov i Dragan Grozdanov ubedljivo je osvojila novu titulu državnog prvaka. U istoj disciplini, u pojedinačnoj konkurenciji, Zoran Kostovski se okitio bronzanim odličjem.
Svoj talenat na vatrenoj liniji pokazala je i pionirka Una Bjekić. Ona je u gađanju malokalibarskom puškom, 30 metaka ležeći, došla do trećeg mesta sa 252 kruga. Una se potom popela i stepenicu više jer je u disciplini trostav 3×10 sa 244 kruga došla do srebra.

B. M.