SUTRA NA GLAVNOM TRGU: Festival „Uskršnje jaje”- dođite na veliko druženje

Iz šume nam zeka javlja, biće slavlja i radosti, mali zeka sve vas časti” – moto je, već peti put, Dečjeg festivala Uskršnje jaje” koji će biti održan u subotu, 27. aprila, na glavnom gradskom trgu. Organizatori su Udruženje Vratimo deci radost u pokretu” i grad Zrenjanin, uz podršku brojnih sponzora koji su obezbedili nagrade, Turističke organizacije koja je ustupila tezge za dečji bazar, Kulturni centar je zadužen za ozvučenje…Festival okuplja brojne učesnike, a postioce na svakom koraku očekuju iznenađenja.

Vaskrs je praznik koji se s radošću očekuje i dočekuje, a najviše radosti donosi deci. Festival počinje u 11 i trajaće do 15 časova. Biće ispunjen programom na bini, radionicima, igrama… Organizaori su se potrudili da obezbede poklone.

– Bira se najlepše ukrašeno jaje na samom festivalu i najbolji crtež, na osnovu lajkova koji su stizali preko fejsbuk stranice Uskršnje jaje 5”- kažu organizatorke Sanja Milojević i Slobodanka Stevanović.- Posetioce očekuju brojna izmenađenja, moći će da se takmiče na poligonu spretnosti, u lavirintu od slame koji će izgledati kao gnezdo, učestvovaće na kreativnim radionicama… Moramo da istaknemo da mi ne uzimamo novac kao vrstu donacije, već isključivo igračke za decu i proizvode firmi koje žele da doniraju ono što proizvode. Za ovu godinu je sve već pripremljeno, jer mi čitavu akciju pokrećemo još februara. Sada je važno da pozovemo da što više dece dođe na manifestaciju „Uskršnje jaje”. Želimo da svako dete koje dođe na „Uskršnje jaje“ dobije poklon pažnje. Da li će to biti igračka, knjiga, neki slatkiš, pašteta, sirić, majonez, voćni jogurt – nije bitno, bitno je da dete bude nagrađeno.

Maskote – meda, zeka, princeza, klovn i mnogi drugi junaci iz crtanih filmova doprineće veseloj atmosferi. Biće mnogo razloga za radost i smeh, ali i da se pokaže kreativnost, na izložbenim štandovima, na radionicama…

M.B.

Foto: I. Pančić, arhiva lista Zrenjanin”