TAKMIČENjE DOBROVOLjNIH VATROGASNIH DRUŠTAVA

U susret žetvi – provera spremnosti
Dobrovoljni vatrogasci iz Zrenjanina i naseljenih mesta, kao iz susednih opština, pokazali su znanje, veštinu i spremnost uspešnog delovanja, u susret žetvi i u slučaju vanrednih opasnosti, na Stadionu „Gradnulica”, prošle subote, 28. maja, gde je održano gradsko i okružno takmičenje.
-Takmičenje nije samo sebi svrha, već smo ovde da pokažemo šta smo naučili u prethodnom periodu i koliko smo spremni za vanredne situacije – kaže Dragan Jajić, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine: – Predstoji reorganizacija vatrogasne delatnosti i u tom smislu očekujemo i veliku pomoć Evropske unije. Na nama je da održavamo svoju spremnost, a naročito da negujemo rad sa najmlađima. U tome nam značajno pomaže Grad Zrenjanin, a saradnja sa profesionalnim vatrogascima je neminovnost.
Pobednici okružnog takmičenja, u svim kategorijama, nadmetaće se na republičkom prevenstvu, koje će biti održano u Čajetini, početkom jula. Najuspešniji će steći pravo da se takmiče na CTF olimpijadi, prema evropskim standardima, čiji je ovogodišnji domaćin Austrija.
– Na teritoriji Zrenjanina deluju 22 dobrovoljna vatrogasna društva. U svakom našem selu imamo DVD, a jedno deluje u samom gradu – rekao je Dragan Ćapin, predsednik VS Zrenjanina: – Na taj način organizovano je više od 2.000 ljudi svih uzrasta. Gradska uprava nastoji da koliko god je u njenoj moći pomogne rad DVD u svim mestima, pre svega gorivom i servisiranjem postojećeg voznog parka i opreme. Najaktuelnija tema sada je predstojeća žetva i u tom smislu smo uradili sve potrebne pripreme.

B. Jajić