TEHNIČKI FAKULTET I ZREPOK: Dobra iskustvа „Letnjе stručnе praksе“

Stefan Hodoba najuspešniji je polaznik osme „Letnje stručne prakse“ koju organizuju Tehnički fakutet „Mihajlo Pupin“, Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK, Unija poslodvaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina uz podršku Grada Zrenjnina. Miroslav Ćirin je drugi po uspešnosti, a Đorđe Mladenović treći. I svi ostali kandidati, a bilo ih je 20, su po oceni žirija tokom trogodišnje prakse napravili dobre projekte koji su primenljivi u firmama u kojima su ih, zajedno sa mentorima, radili.

O ovome je odlučivala komisija – Željko Isakov, ZREPOK, dr Dejan Đorđević, dr Eleonora Desnica, dr Dalibor Dobrilović, profesori TF „Mihajlo Pupin“ i Miloš Trošić, prošlogodišnji pobednik. Stefan Hodoba je osvojio stipendiju od 120.000 dinara od Zrepoka, a Grad Zrenjanin, koji se uključio u projekat 2013. godine je za svakog polaznika izdvojio po 30.000 dinara.

Uspešnim studentima čestitali su Dragana Glušac i Dragoslav Bjeloglav, koordinatori prakse, dekan dr Dragica Radosav i Željko Isakov, i sam nekdašnji polaznik, a danas direktor u firmi u kojoj je радио praksu.Veliko doprinos organizovanju prakse daje i Izabela Kiš iz ZREPOK-a. Uključivanjem unije poslodavaca, studenti od 2013. godine mogu da idu na praksu i u firme koje nisu članice ZREPOK-a.

Do sada je u ovom projektu učestvovalo 125 studenata, a 70 odsto njih je dobilo poslovni aranžman. Za isplatu stipendija učesnicima, ZREPOK je izdvojio blizu osam miliona dinara.

M.B.

Foto: Jovan Njegović Drndak