Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat

Három Torda találkozója
A hétvégén Tordán befejeződött a XVI. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat. Az utolsó napon a tordaiak a magyarországi Bihartordának, a romániai Aranyostordának és a vajdasági Torontáltordának és a Tordáról elszármazottaknak a közös művelődési rendezvényét látthatták.
A zárórendezvény megelőzően az Aranyostordaiak küldöttsége Nagybecskerekre is ellátogatott, ahol a város nevezeteségeit tekintették meg. Megnézték a nagybecskereki székesegyházat a színházat, valamint a múzeuba is ellátogattak.
Nagyosi Szabó Csilla Aranyostorda polgármesteri hivatal külkapcsolati osztályának munkatársa lapunknak a városról és a Tordával kialakított kapcsolatokról nyilatkozott:
– Mi minden évben nagy örömmel jövünk erre a találkozóra idén a cserkész csapatot hoztuk magunkkal. Nagybecskerekre is ellátogattunk, megtekintettük a templomot és most itt a színházban vagyunk, ez a terem teljesen megfogott bennünket szépségével.
A romániai vendégeket Nagybecskereken Lázár Jenő a begaszentgyörgyi polgármester tanácsosa vezette.
Lázár Jenő rámutatott, hogy igen sikeres ez, az immár több mint másfél évtizedes együttműködés a három Torda között. A kapcsolatokat a tervek szerint a művelődési síkról a gazdasági síkra is bőv0teni szeretnének.