Trajković novi šerif!

Piše: Dalibor Bubnjević

Načelnik Policijske uprave (nekadašnjeg SUP-a) je jedna od najznačajnijih funkciji u regionu. Ona pruža izuzetan prostor da se pojedinac razmaše, tj. pokaže vlastite kapacitete. Nadređen je stotinama službenika koji se bave samo jednim poslom – bezbednošću građana/imovine! Mnogi su
(is)koristili tu poziciju za dalje osobno napredovanje.
Dušan Zlokas kao prvi policajac Srednjobanatskog okruga je ostvario zapažene rezultate! Otuda ne čudi što je postao Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima. Na navedenoj poziciji, takođe, beleži uspehe. Slični profesionalni put je imao njegov donedavni kolega (Slaviša Lakićević). Prema pisanju medija, on je dosegao nacionalni nivo. Pominje se da je preuzeo dužnost čelnika Uprave saobraćajne policije Srbije.
Na mestu načelnika Policijske uprave Zrenjanin ubedljivo se najduže zadržao Bojan Marković. Za razliku od ostalih, on je odlučio da sektor sigurnosti zameni proizvodnjom i trgovinom proizvoda od suncokreta. Očito ga je ponuda Vladimira Milovića više zainteresovala negoli karijerno napredovanje u struci!
Novi prvi čovek policije u srednjem Banatu je pukovnik Željko Trajković. Kao operativac se, između ostalog, borio protiv organizovanog kriminala i ratnih zločina. Beskompromisan je i istrajan u svojim namerama. Njegovo imenovanje kod mnogih (ne)častivih izaziva zebnju. Zašto, ako su pošteni?!