TRI DANA BOGATOG SADRŽAJA ZA SVE GENERACIJE U NASELJU MUŽLJA

Svečanost u znaku tradicije

Mužljanci su nizom manifestacija i kvalitetnim programom proteklog vikenda obeležili slavu – tradicionalni Buč. Svečanost je započela u petak, 10. septembra. Mališani su se najviše radovali crtanju na otvorenom, a plato ispred Kluba Mužljanaca bio je ukrašen njihovim radovima.
Centralna proslava održana je u subotu, 11. septembra. Započela je svečanom misom, a nastavljena sednicom Saveta Mesne zajednice u prostorijama KUD „Petefi Šandor”. Zaslužnim meštanima koji su dali svoj doprinos dodeljene su zahvalnice.
Utiske između dva Buča sumirao je Ervin Palatinuš, predsednik Saveta MZ Mužlja.

VELIKA ZASLUGA PRIPADA MEŠTANIMA
Palatinuš je pohvalio vredne sugrađane koji su vodili računa o svakom detalju kako bi Mužlja, njene ulice, kuće, bašte i parkovi izgledali što lepše.
– U protekloj godini koja je bila izuzetno teška rešavali smo pre svega komunalne probleme koji muče naše meštane. Najviše se iniciralo na tome da se u što skorije vreme poprave rupe na putevima – istakao je Palatinuš.
Prema njegovim rečima, članovi više od 25 civilnih organizacija i udruženja su i u prethodnom periodu, kroz manifestacije, aktivno pomagali kako bi se bogata tradicija mađarskog naroda očuvala i prenela na buduće naraštaje. Palatinuš je podsetio da su uspešno realizovani, uz pridržavanje svih propisanih mera: Festival čvaraka, Mužljanska svadba, Žetelački dan, Ivandan, susret slikara amatera, Pastirski dan, a nisu zaboravljeni ni nacionalni praznici.
Miroslava Malbaški
Foto: Damir Petrović

Opširnije u štampanom izdanju