„TRKA PRIJATELJSTVA” U KULI: Uspeh mlade atletičarke iz „AS 023”

Marina Stojšin, članica Atletskog kluba „AS 023“, osvojila je treće mesto u trci na 800 metara u konkurenciji devojčica od 5. do 8. razreda na jučerašnjoj 11. „Trci prijateljstva” u Kuli.

Marina je sa koleginicama iz ekipe – Sarom Gut, Anjom Živković i Milicom Božović trčala i seniorsku trku na 5 kilometara. Trener Borislav Mandić je za naš list rekao da je više nego zadovoljan nastupom svojih takmičarki.

Pored članica AK „AS 023“, još nekoliko sugrađana učestvovalo je na „Trci prijateljstva“, na kojoj su održane i trke na 5 i 10 kilometara.

Između ostalih trčali su Miroslav Molnar, Vlada Aracki, Damir Batanjski, Dušan Guteša, Damjan Samardžić, Nikša Papić, Nemanja Đurić, Mile Pavlović, Goran Dudan, Srdjan Tucić, a među takmičarima je bio i Ljubomir Stanisavljev zamenik pokrajinskog sekretara za omladinu i sport.

Iako je u prvom planuovog sportskog događaja bilo druženje i sportski duh, treba napomenuti da je viđen i veliki broj odličnih takmičara. Prvo mesto na trci od 10 kilometara osvojio je Kenijac Stenli  Kipruto sa vremenom 32 minuta i 52 sekunde, što pokazuje koliko je trka bila kvalitetna.

D. Petrović

pobedniik

Vlada Aracki