U ČETVRTAK, 29. JULA, AKCIJA DOBROVOLЈNOG DAVANЈA KRVI: Tokom leta zalihe dragocene tečnosti su na minimumu

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u četvrtak, 29. jula, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u prostorijama Crvenog krsta (Zmaj Jovina 1a) u terminu od 8.00 do 12.00 časova. 

– Kontinuirano održavanje akcija i obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno je važno tokom letnjeg perioda kada su zalihe krvi na minimumu. Ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.
Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi molimo dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da se odazovu akciji prikupljanja krvi – apeluju iz Crvenog krsta
Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kilograma telesne težine.
– Pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, objavite najavu akcije dobrovoljnog davanja krvi dajući na taj način svoj doprinos u obezbeđivanju stabilnih zaliha krvi za zdravstvene ustanove u našem gradu – navodi se u saopštenju.