U GOSTIMA KOD ZLATKA ZAHOVIĆA, NEKADAŠNJEG FUDBALERA PROLETERA

U Mariboru našao mir, Zrenjanin čuva u srcu

Proleter je početkom devedesetih godina prošlog veka imao tim koji je mogao da parira Partizanu, Zvezdi ili Dinamu. Mnogo igrača iz tadašnjeg sastava kasnije je uspešno gradilo karijere u inostranim klubovima. Ilija Ivić prešao je u Crvenu zvezdu, a posle toga u Olimpijakos, golman Gavrilović otišao je u turski Genčerbirligi, Slobodan Dubajić je sa Štutgartom osvojio prvenstvo Nemačke, a kasnije mu se u klubu pridružio i Jovica Simanić. Amir Teljigović i Jovan Šarčević su kao članovi Vojvodine pronašli inostrane angažmane, Goran Bošković je postao internacionalac u Francuskoj, Vesko Mihajlović na Kipru…
Jedan od plejade uspešnih je i Zlatko Zahović koji je rođen u Mariboru gde je načinio prve fudbalske korake. Potom je prešao u Partizan koji ga je pozajmio Proleteru. Posle povratka u crno-beli tim, nastupao je za Viktorija Gimaraješ, Porto, Olimpijakos, Valensiju i Benfiku. Po mišljenu brojnih Slovenaca najbolji je igrač svih vremena u tamošnjem fudbalu.
Zlatko Zahović je nedavno ugostio izveštača „Zrenjanina” u kompleksu teniskog klub Branik u Mariboru. Zahović se više ni kao funkcioner ne bavi fudbalom, a slobodno vreme provodi igrajući tenis i družeći se sa prijateljima.
D. Petrović

Opširnije u štampanom izdanju