U KAJAKAŠKOM KLUBU BEGEJ ZADOVOLJNI SU OVOGODIŠNJIM REZULTATIMA

Stigla odličja, ali i nova oprema

Protekla sezona je, zbog pandemije korona virusa, vanrednog stanja i specifičnih uslova i za kajakaše Begeja bila veoma neobična. Održano je mnogo manje takmičenja, ali su u ovom klubu zadovoljni ne samo osvojenim medaljama, nego i zato što su uspeli da nabave novu opremu i omasove školu kajaka. Kraj sezone simbolično je obeležen u subotu karnevalom kajakaša na Begeju, a okupili su se takmičari, treneri i uprava Kluba.
– Ove godine smo na državnim prvenstvima osvojili 10 medalja – dve srebrne i osam bronzanih. Juniorka Biljana Vukov je na šampionatu Srbije osvojila odličje u jednosedu na 1.000 metara i obezbedila je učešće na predsezonskim pripremama reprezentacije za narednu godinu. Kadetkinja Beatriks Orban je bila peta na 1.000 i 200 metara, a šesto mesto zauzela je na 500 metara. Na izbornom takmičenju za reprezentaciju Nikola Kovačević se, kao jedan od najmlađih kajakaša, nadmetao sa seniorima i ostvojio je četvrtu poziciju u B finalu, a petu među mlađim seniorima. Nadamo se da će naredne sezone on postati standardni reprezentativac Srbije – kaže Srđan Đorđević, jedan od trenera, a osim njega, sa kajakašima rade Zoran Kujundžić, Jožef Juhas i Goran Đorđević, koji je i predsednik Kluba.
Da je kajak sve popularniji i da privlači sve više mladih, svedoči i podatak da je u školi kajaka 60 dečaka i devojčica. Ovoga leta KK Begej je deci pružio priliku da besplatno nauče osnove ovoga sporta. Iako finansijska situacija nije sjajna, Klub se pobrinuo da kupi i novu sportsku opremu za šta je izdvojeno oko 500.000 dinara.
– Do sada smo od lokalne samouprave dobili samo 50.000 dinara, ostalo su obezbedili donatori i sponzori, pa smo nabavili tri minikajaka, dva kajaka jednoseda i 15 vesala, a kupili smo i majice svim članovima. Novac za odlazak na takmičenja najčešće obezbeđuju roditelji – ističe naš sagovornik.
Kajakaši će pripreme za sezonu početi 1. oktobra. Dok vreme to dozvoli, treniraće na reci, a potom će vežbati u klupskoj teretani, napolju će trčati i voziti bicikl, plivaće na Gradskom bazenu…
Nadaju se da će se sport vratiti u normalan kolosek, i jedva čekaju da formu provere na brojnim domaćim i internacionalnim takmičenjima.

B. Mandić