U NOVOM BEČEJU PRIREĐEN SVEČANI DOČEK ZA ZLATNOG STRELCA, PARAOLIMPIJCA LASLA ŠURANjIJA

Čestitke sugrađana su ipak najdraže
Strelac Laslo Šuranji je na Paraolimpijskim igrama osvojio zlato i bronzu u gađanju malokalibarskom puškom na 50 metara. On je prvi sportista koji je doneo olimpijsko odličje u Novi Bečej, a u toj varoši mu je u ponedeljak priređen svečani doček. Komšije, prijatelji i čelnici Novog Bečeja okupili su se ispred zgrade Skupštine opštine i ovacijama pozdravili šampiona.
Laslo je oduševljen dočekom i priznaje da se nije nadao takvoj reakciji sugrađana. Istakao je da mu je svečanost u Novom Bečeju najdraža od svih koje su priređene u njegovu čast.
– Što se više truda uloži, to je veća sreća. Bavim se streljaštvom više od 15 godina. U sve ovo je uloženo mnogo rada, treninga i ispucanih metaka. Najmanje jednom, a nekada i dva puta nedeljno putovao sam u Novi Sad jer sam samo tamo mogao da gađam malokalibarskom puškom na 50 metara. Inače, kod kuće vežbam vazdušnom puškom. Zbog toga je moj uspeh u Riju značajniji, jer nemam priliku da stalno treniram sa istim oružjem – rekao je Laslo Šuranji.
Novobečejci žele da prvim medaljama sa Olimpijskih igara izgrade posebno obeležje.
– Opština je pomogla Laslu kupovinom puške. Sada planiramo da napravimo tematski park posvećen paraolimpijskom pokretu i ovim osvojenim medaljama koje nam je Laslo doneo iz Rija – kaže Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej.
N. M.