U PORTI USPENSKOG HRAMA LOMLJENA ČESNICA: Mirjana Kesić odlomila dukat

Tradicionalno lomljenje česnice okupilo je pre podne nakon božićne liturgije u porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu brojne sugrađane, među kojima je bilo najviše dece.

DSC_0296_resize

I ove godine česnicu je darovala Kompanija „Mrkšićevi salaši“. Najviše sreće je imala naša sugrađanka Mira Kesić (65), koja je odlomila dukat.

– Radujem se što sam odlomila parče česnice u kojem je bio dukat – kaže za „Zrenjanin” Mira Kesić:  – Verujem da to donosi sreću. Biće to dodatna radost za moju srećnu porodicu i verujem da je to božji dar. Bila sam jutros na liturgiji i, kao i svake godine, na Božić, lomila česnicu a nisam se nadala da ću baš ja biti vlasnica dukata.

Međutim, Mirin suprug Slavko je celo jutro govorio kako će dukat stiću u njihovu kuću.

– Možda je upravo to presudilo – smeje se Slavko Kesić.

Najveće bogatsvo i sreća su im, kako kažu, njihova deca, sinovi Igor i Ivica, snahe, Biljana i Slobodanka i unuci Ivana i Marko i Nevena i Nikolija.

Česnicu je osveštao protonamesnik Radivoje Nađalin, starešina Uspenskog hrama sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve. Otac Radivoj je sugrađanima čestitao Božić, tradicionalnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi.

DSC_0360_resize

B. Jajić

Foto: J. Njegović Drndak

(Opširenije u pisanom izdanju)

DSC_0206_resize

DSC_0433_resize