U SUBOTU MANIFESTACIJA KLUBA PLANINARA: Pešačka tura kroz grad

Sportsko-rekreativna manifestacija „Dan pešačenja“ održaće se u subotu, 15. septembra, u organizaciji Kluba planinara „Zrenjanin“. Ovo je druga godina da se organizuje zajednička šetnja, navodi članica Kluba Aleksandra Todorov.

– Namera je da se ljudi pokrenu na pešačenje i svi su dobrodošli da nam se pridruže, bez obzira na uzrast. Okupljamo se u 8.45 časova na Trgu slobode, a polazak na pešačenje je u 9 časova. Krećemo ka Pešačkom mostu, gde skrećemo desnom obalom Begeja, zatim nastavljamo ulicom Majora Gavrilovića, pravimo kratku pauzu u parku Putnikovo, zatim pešačimo ulicom Franje Kluza, Igmanskom, Baštenskom i dolazimo do spomen obeležja Žarku Turinskom gde ćemo napraviti dužu pauzu, a onda nastavljamo do „Aviv parka“. Tu će nakon nekih šest pređenih kilometara učesnicima biti podeljene diplome i voda.

Kao i prošle godine, i na predstojećem „Danu pešačenja“ učestvovaće đaci nekoliko osnovnih i srednjih škola. „Dan pešačenja“ se organizuje u celoj Srbiji povodom Evropske nedelje sporta.

M.M.