U SUSRET MATURAMA: KOLIKO KOŠTAJU FRIZURA, ŠMINKA, NOKTI – SAVETI STRUČNJAKA

Traže se lokne i svedenija šminka

Pored toaleta koju svaka maturantkinja prilagođava svom izgledu ali i karakteru, važno je kakvu će frizuru, šminku i nokte odabrati. Već u maju mesecu počinju gužve i zakazivanja u salonima lepote. Šablon ne postoji, te je svake godine nešto novo aktuelno.
Golden bjuti šop (Golden Beauty Shop) u „Aviv Parku“, jedinstven je koncept parfimerije i salona. Nudi sve vrste kozmetičkih, frizerskih, manikirskih, i pedikirskih usluga, masaže, tretmane lica i tela, solarijum. Cene frizura kreću se od 750 do 1.500 din, nokti od 1.200 do 1.400 dok šminkanje košta 2.000 din. Na ove redovne cene maturanti/apsolventi imaju popust.
– Kada su u pitanju frizure, devojke/devojčice se uglavnom odlučuju za lokne/talase, afro lokne, pletenice i ležerne punđe. Kad je reč o mejkapu (make up) ima onih koji traže prirodniju – laganu šminku ali i jaču – večernju šminku u zavisnosti od godina i stila – kaže Tanja Vasić, zadužena za marketing u „Golden bjuti šopu“. – Mi smo kao i prethodnih godina organizovali posebne povoljnosti kako bi maturanti i apsolventi zablistali za svoj poseban dan uz minimalni trošak. Svi maturanti i apsolventi koji nas budu posećivali tokom maja i juna ostvariće 10 osto popusta na kompletan asortiman i usluge u salonu. Popust od 20 odsto čeka sve one koji se odluče za profesionalnu šminku i frizuru, dok će oni koji se odluče za profesionalnu šminku, frizuru i nokte ostvariti popust od 25 odsto. Takođe, svi koji popune upitnik sreće, učestvuju u nagradnoj igri, a izvlačenje je u julu. Devojke koje na Instagram profil postave selfi sa haštagovima #goldenbeautyshop, #goldenrosesrbija ostvariće popust od 20 odsto na ceo „golden rouz“ (Golden Rose) asortiman.
U frizerskom salonu „Šiška“ uglavnom se traži iznajmljivanje ekstenzija (umetaka), lokne i niske punđe. Biljana Krajovan, vlasnica salona, ističe da se cene frizura kreću od 500 do 1.800 dinara. Prva polovina juna rezervisana je, kako kaže, za osnovce i maturante, a odmah zatim kreću i proslave godišnjica matura za nešto starije.
Da su lokne trend ove sezone, potvrdila je i Dušanka Vujović, vlasnica frizerskog salona „In“ (In), koja je dala koristan savet devojkama.
– Cene svečanih frizura u našem salonu kreću se od 2.500 do 3.000 dinara u zavisnosti od dužine i gustine kose. Lokne su izuzetno popularne i tražene, ne samo ove, nego i proteklih godina, cena im je 1.200 dinara. Predlažem maturantkinjama da prave punđe ili neke podignute frizure, s obzirom da su maturske večeri u periodu kada je izuzetno toplo. Može da se desi da lokne, zbog toplote izgube oblik i da devojke ostanu bez željene frizure – savetuje poznata frizerka i dodaje da devojke koje imaju slabu, tanku, ili kratku kosu mogu u ovom salonu iznajmiti i umetke po ceni od 2.000 dinara.
Iva Marijanović, profesionalna šminkrka, objasnila nam je koju šminku koristi i šta savetuje prilikom dolaska kod šminkera.
– Cena šminkanja je 3.600 dinara. Koristim izuzetno kvalitetnu šminku renomiranih svetskih kuća poput „Šanela“ (Chanel), „Diora“ (Dior) i „Meka“ (MAC). Devojkama savetujem da prilikom izbora šminke, posebno male maturantkinje koje će se možda po prvi put našminkati, ostanu dosledne stilu, da na svom licu istaknu ono što im je najlepše, da ne preteruju sa tamnim tonovima. Žena je lepa i sa svedenijom i blagom šminkom kada prirodna lepota dođe do izražaja – kaže Iva Marjanović.

  • FRENČ NOKTI NISU U MODI
    – Klasični francuski manikir odavno nije u modi, posebno kada su mature u pitanju, a dužina noktiju takođe varira. Sada su u trendu kratki i jednobojni nokti, a boja koja dominira je bež. Maturantkinje, posebno mlađe, koje imaju malu maturu i priliku da prvi put nadograde nokte odlučuju se za duge nokte jarkih boja – saznajemo od Miomire Veselinov, vlasnice salona „Boni neils“ (Boni nails).
    U ovom salonu cena ojačavanja noktiju iznosi 1.000, dok je izlivanje gelom 1.400 dinara.

M. MALBAŠKI

9-1-1-Mature...
Fruzuru radio salon „Šiška“