U TOKU REŠAVANjE IMOVINSKO PRAVNIH ODNOSA MOTELA „ŠUMICA“

Sa Gradom kao vlasnikom biće renoviranja

– Prostor je jako lep, ali je trenutna situacija dosta loša. Jedino što funkcioniše su teniski, odbojkaški i košarkaški tereni- rekao je Marko Guteša, sportski rekreativac na motelu

Zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa kada je reč o motelu „Šumica“, Grad Zrenjanin obratio se Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije, kako bi, u narednom periodu rešili ovaj problem vlasništva. Kako je za list „Zrenjanin“ izjavio Saša Santovac zamenik gradonačelnika, do sređivanja motela neće doći dok se ovaj dugogodišnji problem ne reši.
– Ne možemo da počnemo sa radovima dok prostor u potpunosti ne bude u našem vlasništvu. Pojedini delovi pripadaju Gradu, neke parcele JVP „Vode Vojvodine“ , a nešto i privatnim licima. U narednih šest meseci to pitanje bi moglo da se reši, i onda bismo u toku 2016. ili 2017. godine mogli da počnemo da radimo nešto konkretno. Motel je jako lepa lokacija i pored sportskih dešavanja, mogao bi da posluži i za organizovanje nekih muzičkih događaja- objasnio je Santovac.
Međutim, rekreativci koji redovno treniraju na sportskim terenima smatraju da bi organizovanjem muzičkih dešavanja ovaj prostor izgubio svoj duh, jer ljudi na ovo mesto dolaze da se opuste i odmaraju.
– Sa svojim društvom redovno provodim vreme na motelu, i leti gotovo da nema dana da nismo tamo. Prostor je jako lep, ali je trenutna situacija dosta loša. Jedino što funkcioniše su teniski, odbojkaški i košarkaški tereni. Zrenjanin je prvi grad u Srbiji u kojem je kompanija Mocart u okviru društveno odgovorne akciji „Sto terena za jednu igru” obnovila jedan košarkaški teren- rekao je Marko Guteša, master sporta i fizičke kulture inače redovan rekreativac na motelu, i dodao da bi pre svega trebalo napraviti igralište za najmlađe, jer oni nemaju gde da se igraju. Fudbalski teren je zarastao, a beton ispucao tako da bi i njega trebalo obnoviti. Begej oko ostrva je zatrpan tako da se stvara mulj i širi se neprijatan miris.
Kako nam je objasnio Guteša, zajedno sa društvom više puta se obraćao i JP „Turistički centar grada Zrenjanina“, sa idejom da i sami nešto pokušaju da renoviraju. Ipak, tamo su mu objasnili da ništa od radova nije moguće izvesti dok se ne reše postojeći problemi oko imovine. Ukoliko motel postane vlasništvo Grada, na radost svih, ovaj prostor će postati jedna od najprivlačnijih destinacija za ljubitelje sporta i prirode.
N. Zlatanov