„UKRAĐENA LIČNOS” U KULTURNOM CENTRU ZRENjANINA

Gutović u predstavi „koju nije gledao”
Mi živimo u vremenu krize identiteta i nama se stalno pojavljuje neko ko igra nekog čoveka koji nije on. Pojavljuju se i u vašem gradu, i u Beogradu, ljudi koji u ime nekoga, sa nekom tuđom ličnošću, kupuju nešto, pojavljuju se na tenderima. Kradu se lične karte, otvaraju se firme i sa njima se posluje godinama. U tom sistemu, potpuno je normalno da se čovek sa ukradenom ličnošću ponaša kao da je njegova, dok se jednog trenutka, ako Bog bude dao, ne dokopa i svoje ličnosti, pa se pojavi kao on, lično.
Ovako slavni glumac Milan Lane Gutović objašnjava lik koji je odigrao u predstavi „Ukrađena ličnos” u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, prošle srede, 7. decembra.
Kako kaže Gutović, on predstavu „nije gledao” ali vidi da u njoj podjednako uživaju gledaoci i u Nišu, i u Beogradu i svuda gde je sa njom gostovao.
– Ovaj lik je preslikan – kaže Gutović. – On nema nikakve ukrase niti ima razloga da bude karikiran. Imali smo u štampi sliku jednog rumunskog predsednika opštine čiji masku sam bukvalno skinuo.
B. Jajić