Ünnepelt a nemzet-alkalmi műsor a Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben

A forradalom kitörésére emlékeztek Nagybecskereken
Nagybecskereken március 14-én tartottak alkalmi műsort az 1848/49-es forrradalom és szabadságharc kitörésének alkalmából. A megemlékezés a helybeli katolikus temetőben kezdődött, ahol Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál helyezték el az emlékezés virágait.
A megemlékezés a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében folytatódott. Az ünnepi műsor a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Balázs Ilona az Egyesület elnökasszonya tartott beszédet, majd Kovács Elvia parlamenti képviselő és a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke méltatta az ünnepet. Ünnepi beszédében a VMSZ alelnök asszonya kiemelte, hogy 1848 hősei a mai napig példaként szolgálnak. Az összetartozásra emlékeztetnek bennünket, amire mai itt a vajdasági magyarságnak igen nagy szüksége van.
A zsúfolásig megtelt nagyteremben a közönség egy összeállítást láthatott az 1848. március 15-i pesti és budai történésekről, melyet a Sonja Marinković Általános Iskola diákjai mutattak be. Az ünnepi műsorban a Szathmáry Karolina Leánykollégium növendékei népdalokat adtak elő. Az ünnepi műsor végén az Emmanuel kamarakórus Dutina Vilma vezényletével lépett közönség elé. A megemlékezés a Szózat éneklésével zárult.