USKORO JAVNO NADMETANJE ZA IMOVINU „VOJVODINAPUTA”

Prodaje se zemljište, zgrade, vozni park…

Od pokretnih stvari najveću vrednost mogao bi da ima brod skrapež za vađenje peska koji je novijeg datuma, za razliku od ostale mehanizacije koja se nalazi u vlasništvu ovog preduzeća
Nedavno je u listu „Danas” oglašena Prodaja privrednog društva „Vojvodinaput” a. d. u stečaju, metodom javnog nadmetanja. Odbor poverilaca odlučio je da se preduzeće prodaje kao pravno lice i jedna funkcionalna celina. Stečajni upravnik ove, nekada veoma uspešne putarske firme, je Slobodan Sudarov iz Kikinde. Stečajni sudija je Ljiljana Popov, a procenu vrednosti imovine uradio je „Servo Mihalj inžinjering”.
Prvo javno nadmetanje zakazano je za 22. septembar u 10 sati. Imovina „Vojvodinaputa” u Zrenjaninu procenjena je na 179.258.180 dinara, a u Novom Bečeju na 667.202 dinara. Početna cena iznosi polovinu te vrednosti – 89.629.090 za Zrenjanin, odnosno 333.601 dinara za Novi Bečej.
Ponuđen i potencijalni ugovor sa „Putevima Srbije”, čija je vrednost blizu 14 miliona dinara, kao i građevinski objekti u Zrenjaninu koji vrede nešto više od 60 miliona dinara. Potraživanja iznose 19.581.593.00 dinara.
Prodaju se zgrade u ulici Žarka Zrenjanina 75 u Zrenjaninu, poljoprivredno zemljište, pokretna imovina, odnosno vozni park i druga oprema, kao i gotovina i potraživanja. Od pokretnih stvari najveću vrednost mogao bi da ima brod skrapež za vađenje peska koji je novijeg datuma, za razliku od ostale mehanizacije koja se nalazi u vlasništvu ovog preduzeća.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju