USKORO NA TERITORIJI GRADA DVE NOVE RASKRSNICE KRUŽNOG TOKA

Intenzivni radovi u naredna dva meseca
Prošle nedelje je zvanično krenula izgradnja kružne raskrsnice kod ulica Pere Dobrinovića i Baranjske, nadomak glavne autobuske stanice i na Beogradskom putu, na ulasku u industrijsku zonu „Jugoistok”. Ovi radovi dogovoreni su marta prošle godine, kada je gradonačelnik Čedomir Janjić potpisao ugovor o izgradnji dve kružne raskrsnice sa izvršnim direktorom JP „Putevi Srbije” Zoranom Stanisavljevićem, a početak izgradnje je, po svemu sudeći, ubrzalo skoro otvaranje prodavnice „Lidl”, pedesetak metara udaljene od ove raskrsnice.
Tada je za izgradnju ove saobraćajnice, ali i za održavanje putne mreže na godišnjem nivou izdvojeno ukupno 488,6 miliona dinara, od čega je 462,1 milion obezbedilo preduzeće „Putevi Srbija” a ostatak Grad Zrenjanin.
– Imamo obećanje iz „Puteva Srbije” da će početkom oktobra započeti radovi ili na delu Gradnuličkog atara ili na mostu preko Begeja, novac je obezbeđen, izabran je izvođač i očekujemo, dakle, početak radova, što je sjajna vest za Zrenjanin, koju dugo čekamo. Uz sve probleme koje smo imali s eksproprijacijom zemljišta na trasi obilaznice i sa izdavanjem dozvole u Pokrajini, pre dve godine, sada je to završeno i ti radovi konačno mogu da krenu – saopštio je gradonačelnik Čedomir Janjić prošle nedelje.
Radove oko autobuske stanice povereni su građevinskoj firmi „Štrabag”, dok radove, koji su takođe počeli na raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja između Zrenjanina i Ečke, na ulazu u Industrijsku zonu „Jugoistok”, izvode radnici subotičkog „Vojputa”. Prema rečima ovih putara, izgradnja kružnog toka biće gotova do polovine novembra.

S. Vorkapić
Foto: Zoran Dedić

18-1-voj put obilaznica zona (1)aaa