USPEH ZRENJANINSKIH GIMNAZIJALACA: Pehar i medalje za stonotenisere

Na državnom prvenstvu u stonom tenisu za srednjoškolce, održanom 1. novembra u Petrovcu na Mlavi, zrenjaninski gimnazijalci osvojili su najveći broj medalja, čak 5, od kojih tri ekipne i dve pojedinačne. Takmičenje se odvijalo u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uspešne sportiste danas je ugostio pomoćnik direktora Gimnazije Dražen Aleksić čestitavši im na postignutom uspehu.

– Naša škola je iznedrila mnoge značajne sportiste koji su postali olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci. Želim vam da sledite njihov put i da mi, gledajući vas, gledamo u neke buduće svetske šampione – rekao je Aleksić.

Zaslužna za uspeh gimnazijalaca je profesorica fizičkog vaspitanja Gordana Gigić Janjić.

– Čestitam ovim mladim ljudima na uspehu koji je rezultat njihovog dugogodišnjeg rada, truda i odricanja. Pokazali su borbenost, požrtvovanost a pre svega fer-plej. Ženska ekipa je osvojila prvo mesto i zlatne medalje, dok je Reka Bezeg osvojila drugo mesto u pojedinačnoj kategoriji, a u muškoj, pojedinačnoj kategoriji Dimitrije Levajac osvojio je prvo mesto. Naša škola je ponosna na učenike koji su doneli ova značajna priznanja – istakla je profesorica Gordana Gigić Janjić.

U ženskoj ekipi bile su učenice Anđela Menger III6, Reka Bezeg II8 i Melisa Maran I2, dok su mušku ekipu sačinjavali učenici IV10 odeljenja – Dimitrije Levajac, Strahinja Eleta i Petar Brtka.

Utiske sa takmičenja preneo je Dimitrije Levajac.

– Takmičenje je proteklo u najboljem redu i bilo je dobro ogranizovano. Uslovi su bili maksimalno korektni, a velika sala je pružala sve što je potrebno za dobar stoni tenis. Što se takmičenja tiče u ekipnom delu nismo opravdali očekivanja jer smo izgubili u četvrtfinalu od ekipe iz Niša.

Pojedinačno sam ostvario značajan uspeh što je popravilo situaciju. Biti prvi u bilo čemu u Srbiji veliki je uspeh – iskren je Levajac.

Reka Bezeg se stonim tenisom bavi od svoje devete godine, a ovog puta se takmičila i ekipno i pojedinačno.

– Nisam očekivala da ćemo tako lako doći do prvog mesta u ekipnom takmičenju. Škola mi je prioritet, ali se i za stoni tenis uvek nađe vremena – dodaje Reka Bezeg.

M. Malbaški

FOTO: J.D.Njegović