UZVRATNA POSETA DELEGACIJE RUMUNIJE GRADU ZRENJANINU: Početak nove saradnje na polju turizma i ugostiteljstva

Predstavnici županije Timiš kao i turistički i ugostiteljski radnici iz Temišvara juče su posetili Grad Zrenjanin kako bi se potpomogao razvoj turizma u regionu. Posetu je organizovala Unija poslodavaca Zrenjanin i Turistička organizacija. Prisutnima su se obratili direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna Todor Ursu, direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina i predsednik upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanin Goran Nešić. Nakon obraćanja prikazan je film o Zrenjaninu i manifestaciji Dani piva.
– Ideja je potekla iz Zrenjanina, kako bismo poboljšali dobrosusedske odnose i unapredili saradnju u oblasti turizma i ugostiteljstva. Plan za narednu godinu je da napravimo zajedničku posetu ljudi iz Temišvara i Zrenjanina vašim i našim najznačajnijim manifestacijama poput novogodišnjeg i božićnjeg vašara i sajmova turizma u Temišvaru. Posebno ćemo posetiti „Dane piva“ kao centralnu i najznačajniju manifestaciju u Zrenjaninu, a pozivamo i sve Zrenjanince da posete naše „Dane piva“ koje organizuje Temišvarska fabrika piva „Timišorijana“ – izjavila je Madelina Burtea, zadužena za odnose sa javnošću u Asocijaciji za promovisanje i razvoj turizma u županiji Timiš.

Domaćin gostima iz Rumunije bio je direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina, a mnogi lokalni ugostitelji predstavili su svoje ponude.

– Ovo je jedan značajan projekat koji će podržati Grad Zrenjanin i Turistička organizacija. Ideja se rodila na sajmu „ZrBizNet“ gde smo uspeli da ostvarimo kontakt sa našim preduzetnicima ali i rumunskim kolegama, privrednicima i turističkim radnicima. U 2019. godini očekujemo nastavak ove saradnje, za koju verujemo da će biti uspešna. Nadamo se da će nas ove godine posetiti velik broj gostiju iz turističkih regiona Rumunije, a mi ćemo im kao dobri domaćini pokazati šta sve Grad na Begeju ima u svojoj bogatoj ponudi – istakao je Ljubotina.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi Kluba za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru.

M.Malbaški

Foto: Dijana Tajdić