VANREDNO STANjE UKINUTO, SVODE SE RAČUNI

Najviše novca za pomoć ugroženima

Na vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, održanoj 12. maja, Predrag Rađenović predsednik Opštine, govorio je o aktivnostima lokalne samouprave tokom vanrednog stanja na teritoriji ove komune. Dr Jasmina Šešlija, direktorka Doma zdravlja, upoznala je prisutne sa zdravstevnim merama primenjenim u toku vanrednog stanja.
Kako je naglasila, na teritoriji opštine Sečanj, u tom periodu nije bilo ljudskih žrtava uzrokovanih virusom kovid-19, a mere i preporuke koje su naložili Republički krizni štab i Vlada blagovremeno su sprovođene.
Za nabavku dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme u ovoj opštini srednjeg Banata potrošeno je 1.434.896, za dezinfekciju ulica, javnih površina i parkinga potrošeno je 2.262.920, a za medicinske usluge 150.000 dinara.
Takođe je navedeno da je za nabavku 1.860 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za dezinfekciju, namenjeni penzionerima čija su primanja niža od 30.000 dinara, potrošeno 4.618.300 dinara. Za 820 paketa, u kojima je takođe bila hrana i sredstva za higijenu, a koji su podeljeni socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije opštine Sečanj, potrošeno je 1.243.940 dinara.
Izvor: www.jasatomic.org