VATROGASNO PRVENSTVO NA ZLATIBORU: Juniorke iz Mužlje bronzane

Juniorke Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mužlja osvojile su treće mesto u svojoj kategoriji na Četvrtoj vatrogasnoj olimpijadi koja je održana na Zlatiboru, a na kojoj su predstavljale Vatrogasni savez grada Zrenjanina.
Pionirke DVD Klek, najmlađa ekipa, izborile su peto mesto u konkurenciji 14 ekipa. Za takmičenje su ih pripremale Biljana Ružić i Ljiljana Narandžić.
Domaćin je bila Opština Čajetina a organizator Vatrogasni savez Srbije u saradnji sa Vatrogasnim savezom Vojvodine i gradskim i opštinskim vatrogasnim savezima.
Prvenstvo je održano u kategorijama muških i ženskih ekipa, vatrogasnog podmlatka – pionira i juniora i profesionalnih vatrogasnih jedinica.
Na osnovu ostvarenih rezultata na Okružnom kvalifikacionom vatrogasom takmičenju, koje je nedavno održano u Zrenjaninu, Gradski vatrogasni savez Zrenjanin organizovao je i finasirao odlazak svojih šest prvoplasiranih ekipa na Republičko prvenstvo.
To su članovi ekipa iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Klek – pionirke, Mužlja – juniori i juniorke i dve odrasle – Mužlja i Aradac.
Pobedničkim ekipama su svečano uručili odličja predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović, potpredsednik Branislav Čolak i predsednik Vatrogansog saveza Vojvodine Dragan Jajić.
Pobedničke ekipe će se nadmetati na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi koja će biti održana 2017. godine u Austriji.
B.J.
Foto B.J. i R.P.

DSC08974 DSC08986 DSC08997 DSC08999 DSC09011 DSC09016 DSC09020 pionirke kleka (2)