VELIKI USPEH GIMNAZIJALKI: Organizovan prijem za najuspešnije sportistkinje

Sportistkinje Zrenjaninske gimnazije sa republičkih takmičenja vratile su se sa dve zlatne i dve srebrne medalje. Košarkaška ekipa sa nadmetanja u Kladovu, nadmoćnom pobedom nad šabačkom ekipom, kući je došla sa zlatnim peharom, a u Sremskoj Mitrovici atletičarka Dunja Sikima (na 800 metara) osvojila je prvo mesto, dok su Andrea Sremac (na 100 metara) i Milica Božović (na 400 metara) zauzele drugo mesto.

– Srećni smo što u školi imamo puno kvalitetnih sportista, decu koja redovno odlaze na treninge, koja su veoma posvećena, zainteresovana i vole takmičenja – rekla je Gordana Gigić Janjić, profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, na prijemu koji je za uspešne sportistkinje organizovan u školi.

Uz čestitke na velikom uspehu, direktor Milan Radaković istakao je da se trijumfima učenica nastavlja sportska tradicija Zrenjaninske gimnazije u vremenu koje nije bilo naklonjeno sportu.

– Sve sportiskinje imaju punu podršku škole. Ideja Zrenjaninske gimnazije je otvaranje sportskog odeljenja, a sve bolji rezultati daju nam putokaz kojim Evropski grad sporta treba da ide kako bi se ta ideja ostvarila – zaključio je direktor.

J.Š.