VELIKI USPEH KOŠARKAŠA PETROVGRADA U ŠPANIJI

Zrenjaninci pobedili Barselonu u finalu

U konkurenciji osam klubova na međunarodnom turniru za dečake do 15 godina, održanom u španskom gradu Barseloni, zrenjaninski Petrovgrad osvojio je prvo mesto. Tim trenera Stanoja Novakovića je najpre u grupi savladao turski Fenerbahče (79:64), potom je bio bolji od domaćih ekipa Nou eskplugues (91:64) i Manrese (66:54). Kao prvaci grupe, Zrenjaninci su u polufinalu pobedili crnogorski klub Baketbal kids Montenegro (66:54). U finalu, koje je igrano pred oko 600 gledalaca, košarkaši Petrovgrada nadjačali su Barselonu (72:70).
Ovaj veliki uspeh ostvrili su Stefan Ratković, Marko Mihajlović, Tadija Moćević, Damjan Cvejić, Luka Đurić, Stefan Ćurić, Tomislav Gregović, Nikola Đurić, Miloš Šujica, Ivan Oličkov, Jovan Kojić, Nikola Manojlović i Risto Dangubić, kao i treneri Stanoje Novaković i njegov saradnik Božidar Tapavički. Uz pobednički pehar, Zrenjancima je uručen i poziv da dođu i naredne godine.
U pauzi između dva dela prvenstva, u KK Petrovgrad došlo je do promene trenera. Seniorski i juniorski tim će trenirati Milan Bosnić (donedavno trener KK Sveti Đorđe iz Žitišta), a Stanoje Novaković radiće sa kadetima i pionirima.

G. NOVAKOVIĆ