VELIKI USPEH ODBOJKAŠICE ALEKSANDRE UZELAC, JUNIORSKE REPREZENTATIVKE SRBIJE

Zablistala u velikom stilu

Prezadovoljni smo srebrom, iako je malo nedostajalo da se okitimo zlatom. Uz to, obezbedili smo i učešće na prvenstvu sveta sledeće godine – kaže Aleksandra

Prezadovoljni smo srebrom, iako je malo nedostajalo da se okitimo zlatom. Uz to, obezbedili smo i učešće na prvenstvu sveta sledeće godine – kaže Aleksandra
Iako ima samo 16 godina, Zrenjaninka Aleksandra Uzelac bila je jedna od najboljih igračica Srbije na juniorskom prvenstvu Evrope (za devojke do 19 godina) održanom u Zenici. Naše odbojkašice osvojile su srebro jer su u finalu (održanom u nedelju) nakon velike borbe, izgubile od Turske rezultatom 2:3 (17:25, 25:16, 25:23, 16:25, 8:15). Aleksandra je u polufinalu, kada je Srbija savladala Francusku (3:1), zabeležila 22 poena i bila je junakinja meča.
Mlada sportistkinja, koja je članica Odbojkaškog kluba Bagljaš 023, već u ponedeljak je došla na trening svog tima. Dočekale su je oduševljene saigračice i treneri Milenko Vuković i Zoran Grandić. Nije krila radost zbog velikog uspeha.
– Umor nas je sustigao u finalu posle jakih mečeva u grupi i polufinalu protiv Francuske. To je trenutno naš maksimum, ali sam ubeđena da možmo i više i bolje. Prezadovoljni smo srebrom, iako je malo nedostajalo da se okitimo zlatom. Uz to, obezbedili smo i učešće na prvenstvu sveta sledeće godine, što je takođe vrlo značajno – kaže Aleksandra koja se rado odazvala pozivu da prokomentariše distignuće naše selekcije.
Za Aleksandru je porodica priredila proslavu, a najradosniji su mama Valerija, tata Davor, sestra Danijela i brat Srđan. No, vremena za slavlje i odmor nema mnogo. Već u sredu Aleksandra je otišla u Obrenovac gde trenira sa tamošnjim superligašem Tentom.
– Nisam sumnjao u Aleksandrine kvalitete, ali mi je drago što ih je potvrdila na međunarodnoj sceni, u konkurenciji jakih selekcija i odbojkašica koje su nekoliko godina starije i iskusnije. To je meni, kao treneru veliki poklon. Osim toga, drago mi je što vrhunske odbojkašice iz Zrenjanina, kao što su Maja Ognjenović i Jovana Brakočević, imaju naslednicu – istakao je trener Vuković.

Ž. Cvetić