VIDOVDANSKA AKADEMIJA U NARODNOM POZORIŠTU „TOŠA JOVANOVIĆ”

Nagrađeni đaci generacije

Uz državnu himnu „Bože pravde” koju je izveo hor „Žene mironosice” u petak, 28. juna, je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” održana svečana Vidovdanska akademija koju su upriličili organizacija „Svetosavlje” i Grad Zrenjanin. Tom prilikom, već tradicionalno nagrađuju se učenici generacije koji su završili osnovne i srednje škole sa teritorije Grada Zrenjanina i opštine Žitište.
Njih je ove godine 42, a nagrade su im uručili predsednik „Svetosavlja” Dragan Vidaković i zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Od prošle godine uvedena je novina, da se dodeli i nagrada za najistaknutijeg prosvetnog radnika, koji se tokom godine istakao svojim radom i trudom. Nagradu za ovu godinu dobio je Jovan Đorđević, profesor tehničkog i informatike u Osnovnoj školi „Đura Jakšić” iz Zrenjanina.
– Želja nam je da istaknemo rad i trud kako najboljih đaka, tako i njihovih profesora. Ovo su mladi ljudi koji će u budućnosti predvoditi svoju generaciju i ceo naš narod i treba da budu primer drugim svojim vršnjacima. Ističući njihove primere ukazujemo na značaj znanja i obrazovanja, jer su upravo ovi đaci svetli primeri i drugoj deci. Put nauke i obrazovanja je najbolji put i za njih, kao i za ceo naš narod. Nadam se da će svake godine biti sve više dece i da ćemo sa ponosom nastaviti ovu tradiciju – istakao je Dragan Vidaković predsednik „Svetosavlja”.

Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju